La història de la Coral Ressò

Enregistraments de la Coral Ressò

En el decurs de la trajectòria musical, la Coral ha realitzat tres enregistraments: "Nadal, llum i misteri" de Francesc Vila (1988) i "Bon Menú" (1990), una recopilació de cançons populars d’arreu del món, i l'últim enregistrament dut a terme l'any 2018 "Collarets de Llum", una recopilació de músiques del Món.

  • Collarets de llum

    Aquest enregistrament consisteix en 12 cançons del nostre repertori actual, es un format musical que és gronxa entre una varietat d'estils: Nova Cançó, Música de Segle XX i Música Brasilera. Agrair a totes aquelles persones que l'han fet possible.

Director de la Coral Ressò.

  • Jaume Valero

    Nascut a Barcelona. Comença els estudis musicals al cap de 8 anys. Va formar part de l'Escolania de la Catedral de Barcelona i de l'Escolania del Temple Expiatori del Sagrat Cor (Tibidabo) on s'inicià en l'aprenentatge del piano i llaüt.

    En sortir de l'Escolania inicia la seva experiència en el món coral. La primera va ser la Coral d'Antics Escolans de Montserrat, tot seguit per la Coral La Lira de Viladecans, el Cor Revessa, Camerata Impromptu i Coral Ressò. Va col·laborar puntualment amb el Cor del Teatre del Liceu, Orfeó Català, Coral Cantiga i Coral Carmina. Fundador, junt amb tres components més, del quartet vocal "Aumajaro". Per ampliar coneixements musicals assisteix durant dos anys a classe d'harmonia moderna a "L'Aula de Música Moderna i Jazz"

    Inquiet per tot el que envolta el cant coral comença a interessar-se per la direcció coral i assisteix al curs de direcció de la Camerata Impromptu impartits per Daniel Antolí. El febrer de l'any 2011 deixa de ser cantaire de la coral Ressò i es fa càrrec de la direcció musical del cor.