Concert Catalunya Coral, a Figueres.

El passat dia 17 de Novembre vam tenir la sort de participar a la XXII edició del “Catalunya Coral, i és per això que ens vam desplaçar fins Figueres, capital de l'Alt Empordà.

Arribats a Figueres ens esperaven l'església de Sant Pere, el Museu Dalí, el fred propi de l'època de l'any i una representació de la Coral Polifònica de Figueres amb la Dolors López (presidenta) al capdavant.. El mossèn va “decidir”, unilateralment, que gaudíssim una mica més de les vistes exteriors i del fred,.. Un cop dins, i refets del fred passat, vam començar a escalfar veus i a fer les pertinents proves de sò. Església massa gran i alta pel nostre format de grup però res insuperable per la Ressò.

A dos quarts de sis va engegar el concert i la música va començar a escalfar la freda temperatura de l'església. Les corals participants, per ordre d'actuació, vam ser: Coral Polifònica de Figueres (anfitrions), Coral Som de Barcelona, Coral Ressò de Sant Boi de Llobregat i el Cor Jove de l'Orfeó Sarrianenc de Barcelona

El repertori que vam presentar per aquest concert va ser: Fico assim sem você, Sabor de amor, Desde mi libertad, Nothing else matters i Hallelujah. Sorprenentment una de les nostres sopranos en un acte de valentia sense precedents (és la última incorporació del cor) va decidir fer la última cançó sense partitura. El resultat final va ser excel·lent. La resta de cors van presentar també un repertori atractiu i original que van fer que el concert fos amè i agraït d'escoltar.

El nivell general del concert va ser molt bò, per part de tots els participants, tant interpretativa com musicalment. Com a colofó, un cop acabat el concert, vam poder gaudir totes les coral de quatre cants comuns que prèviament haviem estudiat per tal que el resultat final fos satisfactori.

Com és habitual, en aquests concerts compartits, la coral anfitriona ens va oferir un generós “pica- pica” on no hi va faltar de res. Vam poder aprofitar aquests moments per compartir opinions musicals i no musicals amb la resta de corals. I el dia va acabar tornant a Sant Boi amb la satisfacció d'haver participat en una gran nit de molt bona música.

Jaume Valero